Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС упълномощи председателя на ВАС във връзка с дейности за изготвяне на технически паспорт, енергийно обследване и изготвяне на инвестиционен проект за ремонт на инсталации в сградата на съда

21 октомври 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет упълномощи председателя на Върховния административен съд да представлява ВСС, в качеството му на възложител по ЗУТ, пред съответните държавни и общински органи, както и пред експлоатационни дружества, като подава заявления, получава документи и съгласува документация във връзка с изготвяне на технически паспорт, енергийно обследване и енергиен сертификат, и инвестиционен проект за основен ремонт на ВиК инсталация и ОиВК инсталация в сградата на ВАС на бул. „Ал. Стамболийски“ № 18, с право да преупълномощава служители от ВАС или трети лица.

За прогнозната стойност за изпълнение на дейностите ще бъде уведомена Комисия „Управление на собствеността“ към ПВСС, с цел осигуряване на тяхното финансиране по бюджета на ВАС със средства от параграф „Основен ремонт на ДМА“.

С изготвянето на технически паспорт и енергийно обследване на сградата преди началото на проектиране на основните ремонти на ВиК и отоплителната инсталации, ще позволи да се определят всички задължителни и препоръчителни мерки, които е необходимо да бъдат изпълнени за поддържане на сградата в съответствие с чл. 169 от ЗУТ.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд