Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС увеличи прогнозната стойност за нова съдебна сграда в Пазарджик и делегира права на представляващия ВСС, във връзка със органи на съдебната власт

28 октомври 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране, основен ремонт и преустройство на част от имот публична държавна собственост, с адрес гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ № 82, за нуждите на специализираните органи на съдебната власт – съд и прокуратура. Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 16 459 375, 83 лв. без ДДС. На представляващия ВСС е възложено да сключи договор с определения за изпълнител или да прекрати процедурата, както и с право по чл. 7, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за организация на дейността на ВСС и неговата администрация, да определи длъжностно лице от ВСС за възложител, с правата предоставени му с настоящото решение. Обектът е включен в бюджетната прогноза и Инвестиционната програма на Висш съдебен съвет за 2021 г.

Пленумът на ВСС взе решение, че е необходимо и целесъобразно да бъде увеличена прогнозната стойност на обект „Проектиране и изграждане на нова съдебна сграда за нуждите на Административен съд – Пазарджик, Окръжна прокуратура – Пазарджик и Районна прокуратура – Пазарджик“ с допълнителни средства в размер на 4 185 264 лв. с ДДС, като сметната стойност се променя на 6 693 264 лв. с ДДС, включително с 10% непредвидени разходи, без промяна на годишната задача за 2021 г. Увеличаването на прогнозната стойност се налага, тъй като първоначално определената е на база разгърната застроена площ от 1 800 кв. м., като не е включена застроената площ на подземен етаж, на последен тавански етаж, както и не са били включени средства за преместване и изместване на съществуващи проводи на подземната техническа инфраструктура в имота.

Новата прогнозна стойност е определена на база разгърната застроена площ на новопроектираната сграда, съгласно влязло в сила решение на ПУП, от 3 000 кв. м. и в нея са включени разходите по преместване и изместване на съществуващи проводи на подземната техническа инфраструктура в имота и авторски надзор. Увеличаването на застроената площ е по предложения от административните ръководители на органите на съдебната власт, които ще ползват сградата.

Представляващия ВСС е упълномощен да подпише договор с областния управител на област Хасково, за безвъзмездно предоставяне за управление на ВСС, за нуждите на органите на съдебната власт в гр. Димитровград на недвижими имоти – частна държавна собственост, в административна сграда, находяща се на ул. „ Г. С. Раковски“ № 13, гр. Димитровград.

Предоставят се първите три етажа от административна сграда, с общо 13 самостоятелни обекти, за нуждите на Районен съд – Димитровград и Териториално отделение – Димитровград при Районна прокуратура – Хасково.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд