Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС увеличи щатната численост на администрацията на ВСС и възложи на представляващия ВСС, както и на главния секретар да окажат необходимото съдействие при извършване на финансовата инспекция от АДФИ

28 октомври 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет увеличи, на основание чл. 30, ал. 2, т. 9 от ЗСВ, щатната численост на администрацията на ВСС с 3 нови щатни бройки - за „служител по сигурността на информацията“, както и за главен специалист и старши специалист „инженерно-технически системи в съобщителен обект със специално предназначение“. Необходимите средства за обезпечаване трудовите възнаграждения на служителите на новите щатни бройки ще бъдат осигурени от реализирани икономии по бюджета на ВСС за 2021 г.

Решението на Пленума на ВСС е взето след като главния секретар на ВСС, в изпълнение на предходно решение от 14 октомври 2021 г., представи допълнителна информация за функционалните задължения на предложените щатни длъжности, както и за предприетите мерки по предложения от членове на ВСС за оптимизиране и преструктуриране на Дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика“. 

Във връзка с извършваната от Агенцията за държавна финансова инспекция проверка на ВСС за законосъобразност на изплатените за периода 2015-2021 г. възнаграждения за участие в международни програми и проекти, финансирани със средства по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 на представляващия ВСС, както и на главния секретар на ВСС е възложено съобразно правомощията им да предприемат необходимите действия за предоставяне на поисканата информация от проверяващия орган.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд