Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС атестира петима съдии

9 ноември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет остави без уважение възражението на Ралица Маринска-Ангелова – заместник-административен ръководител – заместник-председател на Районен съд – Плевен, срещу изготвената ѝ комплексна оценка за периодично атестиране. На основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от Закона за съдебната власт, Колегията проведе периодично атестиране на съдия Маринска-Ангелова и прие комплексна оценка от атестирането „много добра“ – 96 точки.

На същото основание Колегията проведе периодично атестиране на Стефка Михайлова-Маринова – съдия в Окръжен съд – Сливен, на Габриела Дянкова-Тричкова – съдия в Районен съд – Благоевград, и на Цветелина Хекимова – съдия в Окръжен съд – Варна, като за всеки от тях прие комплексна оценка от атестирането „много добра“.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, е проведено извънредно атестиране на Ася Събева – съдия в Апелативен съд – София, като е приета комплексна оценка от атестирането „много добра“.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърли, на основание чл. 182, ал. 5 от ЗСВ, възражението от Анатоли Бобоков - съдия в Районен съд – Бургас, срещу недопускането му до участие в конкурса за повишаване в длъжност „съдия“ в Апелативен специализиран наказателен съд, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 24/22.06.2021 г. Съдия Бобоков не е допуснат до участие в конкурса, тъй като не отговаря в пълнота на изискването на чл. 191, ал. 1, изр. 1-во от ЗСВ, а именно не притежава изискуемия специален стаж по чл. 164, ал. 6 от ЗСВ, към датата на обнародване на решението за обявяване на конкурса в „Държавен вестник“ за заемане на длъжността, за която кандидатства.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд