Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС откри процедура за преназначаване на съдии от Районен съд – Силистра в Районен съд – Разград

9 ноември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отложи произнасянето по въпросите за разкриване на 1 длъжност „съдия“ в Районен съд – Нова Загора, 1 длъжност „съдия“ в Районен съд – Дулово, както и за нови длъжности „съдия“ в Районен съд – Разград, и за тяхното обявяване на конкурс.

Колегията не откри и процедура за преназначаване на магистрати по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ за Районен съд – Нова Загора, с оглед липсата на подадени в предварителното проучване заявления от магистрати от други органи на съдебната власт за преминаване по чл. 194, ал. 1 от ЗСВ в този съд.

Колегията откри процедура за преназначаване на съдии по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ от Районен съд – Силистра в Районен съд – Разград. С решението се указва на административния ръководител на Районен съд – Силистра, че следва надлежно да уведоми съдиите в органа за решението на СК и за възможността в 7-дневен срок от получаването му да подадат заявления с мотиви за преназначаване по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ в Районен съд – Разград.

Колегията отложи разглеждането на въпроса за разкриване на 1 длъжност „съдия“ в Районен съд – Дулово, до вземане на решение за обявяване на конкурс в районните съдилища.

 Решенията са във връзка с искания за оптимизиране на щатната численост на съдилищата, направени от административните ръководители на Районен съд – Нова Загора, на Районен съд – Разград и на Районен съд – Дулово.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд