Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие за сведение доклад за участие в 57-та Пленарна среща на Европейската съдебна мрежа

9 ноември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение доклад от Карамфила Тодорова – член на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България, от участие в 57-та Пленарна среща на Европейската съдебна мрежа, проведена в периода 18-19.10.2021 г., в гр. Любляна, Република Словения. Карамфила Тодорова – съдия в Софийски градски съд, командирована в Апелативен съд – София, е командирована за участие във форума с решение на СК по протокол № 34/05.10.2021 г.

Според представения доклад програмата за първия ден включва брифинг на контактните точки на ЕСМ в Словения, среща на съвета на президентството на ЕСМ и среща за подготовка на дискусиите по панели. На същинският работен форум, проведен на 19.10.2021 г., представители на Секретариата на ЕСМ са презентирали развиваните от мрежата дейности, нейния принос за изясняване и прилагане на множество инструменти на съдебното сътрудничество, ролята ѝ за неговото осъществяване в условията на пандемия, както и новостите и проектите, по които се работи. В края на срещата са представени приоритетите на предстоящото Френско председателство на ЕС – преговори с институциите на ЕС за усъвършенстване на разпоредби в областта на борбата с престъпленията от омраза, насилието срещу жени, антисемитизма, расизма и ксенофобията, опазването на околната среда и дигитализацията на правосъдието.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд