Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решения по няколко дисциплинарни производства

10 ноември 2021 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да продължи дисциплинарното производство за налагане на дисциплинарно наказание на Атанас Илчев – следовател в Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Варна, по направено предложение от административния ръководител на Софийска районна прокуратура. Чрез жребий са избрани Георги Кузманов – председател на дисциплинарния състав и докладчик, и членове Йордан Стоев и Калина Чапкънова. Колегията потвърди и наложеното със Заповед на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – „забележка“, на Стоян Загоров – прокурор в Окръжна прокуратура – Варна, като заповедта ведно с решението на прокурорската колегия се прилагат към кадровото дело на прокурора.

Колегията прие за сведение заповед на административния ръководител на Софийска градска прокуратура, с която, на основание чл. 327, ал. 1 от Закона за съдебната власт, е обърнато внимание на Свилен Цеков – следовател в Софийска градска прокуратура, и отмени наложеното със заповед на административния ръководител на Софийска градска прокуратура дисциплинарно наказание по чл. 308, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – „забележка“, на Иван Тасков – прокурор в същата. Заповедите на административния ръководител на Софийска градска прокуратура, ведно с решенията на прокурорската колегия, ще се приложат към кадровото дело на двамата магистрати.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд