Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Висшият съдебен съвет ще проведе две обществени поръчки - за ремонт на Съдебната палата в гр. Пещера и за изграждане на нова в гр. Пазарджик

11 ноември 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе публични състезания за възлагане на обществени поръчки за „Основен ремонт и реконструкция на Съдебната палата гр. Пещера“ при прогнозна стойност до 656 488,33 лв. без ДДС, както и за „Проектиране и изграждане на нова съдебна сграда за нуждите на Административен съд гр. Пазарджик, Окръжна прокуратура гр. Пазарджик и Районна прокуратура гр. Пазарджик“, при прогнозна стойност в размер на 5 577 720,00 лв. без включен ДДС, в т.ч. проектиране, строителство и авторски надзор. И в двете поръчки са заложени 10% непредвидени разходи, като представляващия ВСС е упълномощен да сключи договори с определените за изпълнители или да прекрати процедурите, както и с право по чл. 7, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и чл. 11, ал. 2 т. 8 от Правилника за организация на дейността на Висшия съдебен съвет и неговата администрация, да определи длъжностни лица от ВСС за възложители, с правата, които са му предоставени.

Във връзка с поставени въпроси от членове на ВСС бе проведен телефонен разговор с административния ръководител на Административен съд – Пазарджик Мариана Шотева, която потвърди, че решението на ВСС за съвместно ползване на новата сграда от трите органа датира от 2016 г., когато е отстъпено и правото на строеж от Община Пазарджик.

В Съдебната палата в гр. Пещера ще бъде извършен основен ремонт на първия и сутеренния етаж на старата сграда, която има топла връзка с новата сграда на съда. Етажът в под покривното пространство не е предмет на настоящата поръчка, тъй като е функциониращ, на него са разположени различни канцеларии и достъпът е от новата сграда. Подлежащата на ремонт сграда е строена през 30-те години на миналия век за Районния съд.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд