Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
До 22.11.2021 г. се удължава срокът за подаване на заявления за участие в Съвета за партньорство към ВСС

11 ноември 2021 година

Кандидатите за членове по чл. 3, ал. 1, т. 3 и организациите по чл. 5, ал. 1 от Наредба № 8 от 8 ноември 2018 г. могат да подадат заявление за участие в Съвета за партньорство, съгласно Приложение № 1 и Приложение № 2 от Наредбата и при спазване на изискванията на чл. 217, ал. 3 от ЗСВ, в срок до 22 ноември 2021 г., включително. За решението на Пленума на ВСС ще бъдат уведомени административните ръководители на органите на съдебната власт.

Удължаването на срока за попълване на втория състав на Съвета за партньорство е с цел предоставяне на по-широка възможност за участие на магистратите от всички звена на органите на съдебната власт, сдружени или нечленуващи в професионални организации Това ще осигури по-голяма представителност за реализиране на основната цел на Съвета за партньорство - да осъществява и гарантира постоянен диалог по всички въпроси, свързани с професионалните интереси на съдиите, прокурорите и следователите. В Съвета за партньорство освен трима изборни членове на ВСС се включват по един представител от организациите на съдии, прокурори и следователи, които защитават професионалните им интереси, както и 6 съдии, 4 прокурори и 1 следовател – представители на магистратите, нечленуващи в организации по чл. 217, ал. 1 от ЗСВ.

В настоящия състав на Съвета, чиито първи мандат изтича на 22.11.2021 г. членуват 14 магистрати. Процедурата за обновяването му е открита с решение на Пленума на ВСС по протокол № 16/23.09.2021 г., с което са определени и трима изборни членове на ВСС за следващия мандат, и е публикувано съобщение на интернет сайта до кандидатите за членове. Досега са депозирани 5 заявления - от Владимир Николов в качеството му на председател на Асоциацията на прокурорите, Владимир Първанов, в качеството му на председател на Управителния съвет на Асоциация на българските административни съдии; Ангелина Лазарова – съдия в Апелативен съд – Варна; Николай Кръстев, в качеството му на представител на Камарата на следователите в България и Даниела Попова, в качеството ѝ на председател на Българската съдийска асоциация.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд