Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС определи щатната численост на съдебните служители в Районен съд – Пловдив

7 декември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от Закона за съдебната власт, определи броя на съдебните служители в Районен съд – Пловдив, от 165 щатни бройки на 164 щатни бройки, чрез трансформация на една щатна бройка за длъжност „съдебен секретар“ и една щатна бройка за длъжност „съдебен деловодител“ в една щатна бройка за длъжност „съдебен помощник“.

С промяната се цели по-добро разпределение на ресурсите и би улеснило същинската работа на съдиите в Районен съд – Пловдив, който е вторият най-натоварен сред районните съдилища в страната след Софийския районен съд. Тенденцията е характерна за съда през последните години, като за 2020 г. броят на делата за разглеждане месечно на един съдия е 59,26, при 51,08 средно, а за първото полугодие на 2021 г. е 66,69 при 56,81 средно за районните съдилища. Районен съд – Пловдив е с щатна численост 60 съдии, чиято дейност се подпомага от 9 съдебни помощници.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд