Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Гражданският съвет към ВСС ще проведе заседание на 10 декември 2021 г.

8 декември 2021 година

Теми за провеждане на съвместно заседание на Гражданския съвет и Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет, ще бъдат обсъдени на насроченото за 10.12.2021 г. от 9,30 ч., редовно заседание на ГС. Ще се разискват теми, предложени за включване в Индикативния годишен план за дейността на Съвета, който ще бъде приет като окончателен документ през месец януари 2022 г. 

В петък ще бъде представен напредъкът на дейността на работната група, по темата „Прилагане на Наредба № 2 за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица: идентифициране на проблеми и дефиниране на препоръки/мерки за тяхното решаване“. Работната група е сформирана с Акт на Гражданския съвет през месец септември 2021 г. и в нея участват представители и външни експерти на организации-членове на ГС към ВСС: Асоциация „ФОРУМ“, Асоциация на оценители, вещи лица и експерти, Камара на следователите в България, Национално сдружение „Недвижими имоти“, Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт и Сдружение „Обединение на свободните адвокати“.

Дневният ред за заседанието е публикуван на интернет сайта на ВСС, в раздел „Граждански съвет“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд