Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС определи Сийка Златанова за изпълняващ функциите

14 декември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от Закона за съдебната власт, предлага на Пленума на ВСС да съкрати, на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, една свободна длъжност „съдия“ във Военен съд – София, като съответно разкрие една длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Смолян, считано от датата на вземане на решението.

Предложението ще бъде внесено за разглеждане и произнасяне в заседанието на Пленума на ВСС, насрочено за 16.12.2021 г.

На основание чл. 175, ал. 4, изречение второ от Закона за съдебната власт, в изпълнение на решение на СК на ВСС по протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Колегията определи Сийка Златанова – съдия в Районен съд – Смолян, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Смолян. Тя ще изпълнява длъжността през периода от встъпването на Петър Маргаритов в длъжност „административен ръководител – председател на Окръжен съд – Смолян“ до назначаването и встъпване в длъжност на нов административен ръководител на Районен съд – Смолян. Ръководната длъжност в органа е вакантна, след като съдия Маргаритов беше назначен за председател на Окръжен съд – Смолян с решение на Колегията по протокол № 43/30.11.2021 г.

В Районен съд – Смолян е заета една длъжност „заместник на административния ръководител“, като съдия Гергана Кузманова изрично е заявила, че не желае да бъде определяна за и. ф. административен ръководител. Съгласие е изразила съдия Златанова - следваща по старшинство, чиято кандидатура е единодушно подкрепена от общото събрание на съдиите.

Съдийската колегия преназначи на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ Славка Кабасанова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Чепеларе, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Смолян, считано от датата на определяне на съдия Златанова за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Смолян. На преназначения магистрат се възлага да довърши започнатите с нейно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.

Колегията определи, поради настъпили нови обстоятелства, на основание чл. 175, ал. 4, изречение второ от ЗСВ и в изпълнение на решение на СК по протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Десислава Петрова – съдия в Районен съд – Чепеларе, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Чепеларе, считано от датата на преназначавне на съдия Кабасанова на дължност „съдия“ в Районен съд – Смолян.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд