Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет разкри 11 щатни бройки за длъжност „прокурорски помощник“ в Прокуратурата на Република България

21 декември 2021 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, разкри 11 щатни бройки за длъжност „прокурорски помощник“. По една щатна бройка за длъжността е разкрита в окръжните прокуратури в градовете Благоевград, Варна и Разград, в районните прокуратури в градовете Варна, Монтана, Добрич, Велико Търново, Перник и Хасково, както и по една щатна бройка за Софийска районна прокуратура и за Военно–окръжна прокуратура – София.

Водещи критерии за преценка на необходимостта от разкриване на щатни бройки за тази длъжност са натовареността на магистратите и съотношението съдебни служители и магистрати.

Увеличението на щатната численост за съдебни служители на длъжност „прокурорски помощник“ в изброените органи са във връзка с постъпили предложения от административни ръководители на съответните прокуратури, за необходимостта от обезпечаване на специализираната администрация. То ще бъде финансово обезпечено за сметка на утвърдени бюджет на Прокуратурата на Република България за 2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд