Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решения за кадрови промени в няколко прокуратури

12 януари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от Закона за съдебната власт разкри по една щатна бройка за длъжност „прокурорски помощник“ в Районна прокуратура – Пловдив, Районна прокуратура – Кърджали и Районна прокуратура – Сливен.

Необходимостта от разкриване на щатни бройки за длъжност „прокурорски помощник“ е мотивирана с високата натовареност на изброените органи в последните три години и ниското съотношение съдебни служители/брой магистрати. Решението е съобразно приетите критерии за разпределяне на прокурорски помощници в структурата на Прокуратурата на Република България.

Колегията реши да разкрие и 2 щатни бройки за длъжност „съдебен деловодител“ в Районна прокуратура – Пловдив, предвид допълнителните дейности, възложени на специализираната администрация, свързани с електронния документооборот и предоставяне на електронни услуги от ПРБ.

Прокурорската колегия на ВСС даде съгласие за трансформиране на 2 щатни бройки за длъжност „младши вътрешен одитор“ в 2 за длъжност „старши вътрешен одитор“ в звено „Вътрешен одит“, в Администрацията на главния прокурор, предвид високата отговорност на дейностите при изпълнение на одитни ангажименти и предвид затрудненията при намирането на кандидати, които да формират екип с професионален опит в областта на контрола, вътрешния и външен одит.

Даде се съгласие за трансформиране на 1 щатна бройка за длъжност „пазач“ в 1 за длъжност „чистач“ в Окръжна прокуратура – Габрово, тъй като към настоящия момент служителят на длъжност чистач е в продължителен отпуск за временна неработоспособност.

Колегията даде съгласие и за трансформиране на 1 щатна бройка за длъжност „съдебен секретар“ в 1 за „завеждащ служба“ в Районна прокуратура – Пазарджик, предвид необходимостта от организация, контрол и ръководство на работата, както и високата натовареност на прокуратурата.

Разликата в размера на възнаграждението за предложените трансформации ще бъде финансово обезпечено за сметка на проектобюджета за 2022 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд