Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС изслуша прокурор от Районна прокуратура - Бургас поради възражение срещу изготвената му комплексна оценка от атестиране за придобиване статут на несменяемост

19 януари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 205, ал. 2 от ЗСВ изслуша Щелиян Димитров - прокурор в Районна прокуратура - Бургас, поради постъпило възражение срещу изготвената му комплексна оценка от атестиране за придобиване статут на несменяемост „Много добра“ с цифрово изражение 4,81. Той изразява несъгласие срещу формираната от Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на ВСС оценка „4" в Част V, т. 4 от ЕФА, излагайки доводи, че нито един от петте показателя, имащи отношение при формиране на оценката по критерия, не се ползва с по-голяма тежест от останалите, поради което единствено правилен е подходът, налагащ съвкупно обсъждане на всички значими за този критерий данни и поставянето на оценка при съпоставяне на направените положителни и отрицателни заключения, отделно за всеки от показателите.

В представянето си, прокурор Димитров изложи допълнителни съображения към изготвеното възражение, като акцент бе поставен върху резултатът от неговите подадени протести, което Колегията отчете като впечатляващо. В тази връзка процентът на уважените протести през атестирания период е 93,3 % от общия брой на подадените.

В тази връзка, Колегията реши да отложи произнасянето по възражението на  Щелиян Димитров - прокурор в Районна прокуратура - Бургас за следващо заседание, като указва на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да извърши проверка и да представи на Прокурорската колегия всички факти, свързани с подадените от прокурор Димитров протести за периода на атестирането му.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд