Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС оптимизира щатната численост на Административен съд – София-град и на органи на съдебната власт в системата на ПРБ

20 януари 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет оптимизира щатната численост на Апелативна прокуратура – София и на Апелативна прокуратура – Бургас, като на основание чл. 30, ал. 2, т. 8 от ЗСВ разкри по 1 щатна длъжност „прокурор“ в тях, чрез съкращаване на 2 свободни длъжности „прокурор“ в Районна прокуратура – Враца и в Районна прокуратура – Сливен, считано от датата на вземане на решението. Прокурорската колегия ще трансформира новоразкритите прокурорски длъжности в длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-апелативен прокурор“, като увеличаването на броя на заместниците в двете апелативни прокуратури е заради високата натовареност и необходимостта от кадрово укрепване на органите, с цел обезпечаване на основните функции и правомощия по организацията и управлението ѝ.

Във връзка с планиране на длъжности за „младши следовател“ и обявяването им на конкурс през 2022 г., Пленумът на ВСС, по предложение от Прокурорската колегия, считано от датата на вземане на решението разкри по една длъжност „младши следовател“ в окръжните следствени отдели в Окръжна прокуратура – Пазарджик, Окръжна прокуратура – Сливен и Военно-окръжна прокуратура – София, след като съкрати с по една свободна длъжност „следовател“ щатната численост на следствените отдели в двете окръжни прокуратури, както и във Военно-окръжна прокуратура – Сливен.

Пленумът на ВСС увеличи с 1 длъжност „съдия“ щатната численост на Административен съд –София-град, чрез съкращаване на 1 свободна длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Пловдив, считано от датата на вземане на решението. Оптимизирането на щатната численост е във връзка с устройването на заместник-председателя на Окръжен съд – Пловдив, на длъжност „съдия“ в Административен съд – София-град, на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ.

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд