Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС възложи на председателя на Районен съд – Луковит предприемане на действия за ремонт и преустройство на сградата на съда, и упълномощи представляващия ВСС, във връзка с имоти, ползвани от органи на съдебната власт в Девня и Сандански

20 януари 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на административния ръководител на Районен съд – Луковит да упражни правомощията си по чл. 5, ал. 2, т. 7 от Закона за обществените поръчки като организира, проведе и възложи обществена поръчка с предмет „Основен ремонт на административна сграда в гр. Луковит, ул. „Милин камък“ № 2 и преустройството ѝ за нуждите на Районен съд – Луковит, включително като изготви и сключи споразумение по реда на чл. 8 от Закона за обществени поръчки с Министерство на икономиката и индустрията. В административната сграда са разположени обекти, представени в управление на Министерството на икономиката, поради което е необходимо сключването на споразумение за съфинансиране между двете институции. За обекта е изготвен и одобрен инвестиционен проект, а основният ремонт на пететажната сграда и нейното преустройство за нуждите на съда са включени в Инвестиционната програма на ВСС.

Пленумът на Висшия съдебен съвет упълномощи представляващия ВСС да отправи искане до областния управител на област Благоевград, за предоставяне безвъзмездно за управление на част от имот – частна държавна собственост, находящ се в гр. Сандански, ул. „Македония“, № 57 за нуждите на органите на съдебната власт в града. Помещението се намира на първия етаж в сградата, която се ползва от районния съд и Териториалното отделение към Районна прокуратура – Благоевград. С предоставянето на имота ще се осигурят  допълнителни помещения за Районен съд – Сандански, във връзка с увеличения обем на работа в и назначаването на нови съдии и съдебни служители, както и липсата на помещения за ОЗ „Охрана“.

Представляващият ВСС е упълномощен да подпише тристранно допълнително споразумение към сключения през 2020 г. договор за наем между ВСС и „УниКредит Булбанк“ АД, считано от 15.12.2021 г. за недвижим имот – част от втори, трети и четвърти етаж, находящ се в гр. Девня, ул. „Строител“ № 12, ползван от Районен съд – Девня. Решението е във връзка с промяна на наемодателя по договора, поради продажба на сградата на физическо лице. Договорът за наем е сключен през м. август 2020 г. за срок от 4 години.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд