Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ВСС ще проведе обществени поръчки във връзка с провеждането на общи събрания на съдиите, прокурорите и следователите за избор на членове на Висшия съдебен съвет

20 януари 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе публично състезание за възлагане на две обществени поръчки с предмет:

         -  „Изпълнение на дейности по провеждане на електронно гласуване за избор на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите“ при прогнозна стойност до 83 700 лв. без ДДС и

         - „Провеждане на онлайн общи събрания на съдиите, прокурорите и следователите през платформа за видеоконференции и възможност за електронно гласуване в реално време от регистрираните участници“ при прогнозна стойност до 87 500 лв. без ДДС.

         На представляващия ВСС е възложено да сключи договори с определените  за изпълнители или да прекрати процедураите, както и с право по чл. 7, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за организация на дейността на ВСС и неговата администрация, да определи длъжностни лица от ВСС за възложители, с правата предоставени му с настоящото решение.

         Решенията са във връзка с предстоящия избор на деветия състав на ВСС през 2022 г. Съгласно правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите, АВСС организира общите събрания за избор на членове на ВСС и Електронното дистанционно гласуване през интернет чрез внедрената във ВСС информационна система за електронен избор на членове на ВСС от квотата на съдебната власт. Събранията се излъчват в реално време чрез интернет сайта на ВСС, като с оглед епидемичната обстановка се очаква голяма част от магистратите да пожелаят да участват в общите събрания чрез отдалечена връзка. За провеждане на онлан събрание на повече от 500 участници е необходима специфична организация, чрез подходяща платформа за провеждане на видеоконференция, без да се допуска неоторизиран достъп.

Представляващият ВСС е упълномощен и да подписва през 2022 г. договорите за наем на зали и аудитории за целите на провеждането на писмените изпити за конкурсите за младши магистрати и за първоначално назначаване в органите на съдебната власт. Поради големия брой на кандидати в тези конкурси провеждането на писмени изпити, в условията на противоепидемични мерки в страната, е възможно чрез ползване на аудитории в СУ „Св. Климент Охридски“, както и изложбените зали на Интер Експо Център, каквато е досегашната практика.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд