Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
СЪОБЩЕНИЕ ДО УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО НАЗНАЧАВАНЕ НА ДЛЪЖНОСТ „ПРОКУРОР“ В РАЙОННИТЕ ПРОКУРАТУРИ

Във връзка с насрочения за 19 февруари (събота) 2022 г. писмен изпит по обявения конкурс за първоначално назначаване на длъжност „прокурор“ в районните прокуратури, се уведомяват всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява САМО откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

Достъпът на кандидатите до залите ще бъде възможен след 7:00 часа, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа.

При регистрацията на участниците, както и през цялото време на провеждане на писмения изпит ще се съблюдават предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки, съгласно актуалните изисквания на здравните власти към момента на провеждане на изпита.

В тази връзка участниците следва да имат предвид, че достъпът до конкурсните зали ще бъде възможен след представяне на валиден документ за ваксинация, валиден документ за преболедуване или валиден документ за изследване, по смисъла на Заповед № РД-01-973/26.11.2021 г. на министъра на здравеопазването.

Кандидатите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г., съгласно които, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана.

Съобразно гореизложеното, валидните документи за ваксинация, за преболедуване или за изследване следва да бъдат представени НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ.

Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, както и с цел спазване на противоепидемичните изисквания във връзка с усложнената обстановка в страната, явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването ѝ.

Разпределението на кандидатите по зали допълнително ще бъде публикувано на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Важно“ – „Конкурсни процедури“ – „Конкурс за първоначално назначаване“ – „2021 г.“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд