Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение за кадрови промени в Районна прокуратура - Бургас, Апелативна прокуратура - София и Националната следствена служба

26 януари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет разкри, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 1,5 щатна бройка за длъжност „призовкар-чистач“ в Районна прокуратура – Бургас и даде съгласие да бъдат трансформирани общо 2,5 щатни бройки за длъжности, както следва - 1 щатна бройка „чистач“ от Териториално отделение - Карнобат, и по 0,5 щатна бройка „чистач“ от Териториално отделение - Малко Търново, „чистач-куриер“ от Териториално отделение – Царево и „куриер“ от Териториално отделение –Средец, в 2,5 щатни бройки за длъжност „призовкар-чистач“, по щата на Районна прокуратура – Бургас. Решението е взето с оглед ниското съотношение съдебни служители/магистрати - 1,12 при средно - 1,29, трайно високата натовареност, отдалечеността на териториалните отделения от областния град и предвид възможността да се осигурят дейностите по почистване и поддръжка на помещенията, по преноса на писма и призовки.

Колегията даде съгласие за трансформиране на 2 щатни бройки за длъжност „старши специалист-компютърна обработка на данни и статистик“ в 2 щатни бройкиза длъжност „главен специалист-компютърна обработка на данни и статистик“ в Апелативна прокуратура - София.

Решението е мотивирано от високата натовареност на органа, съотношението служители/магистрати, което е близко до средното, високата отговорност на функциите и задачите на дейността по изготвянето и обобщаването на статистическата информация за дейността на най-големия апелативен район в страната, включващ 8 окръжни прокуратури, включително СГП и СРИ, осигуряването на необходимата документация и информация, която следва да се предоставя на КАК при ВСС от Атестационната комисия към апелативната прокуратура и оказването на методическа помощ.

В щата на Националната следствена служба, отдел „Криминалистика“ се разкрива 1 щатна бройка за длъжност „програмист-криминалист“, с оглед постоянния и устойчив ръст на извършваните киберпрестъпления.

Увеличението на щатната численост на съдебните служители в Районна прокуратура - Бургас и Националната следствена служба, и разликата в размера на възнаграждението за предложените трансформации, ще бъде финансово обезпечено за сметка на бюджета на ПРБ за 2022 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд