Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия награди посмъртно съдия Емилия Петкова от АСНС

8 февруари 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет освободи, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ – навършване на 65-годишна възраст, Благой Потеров от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – Бургас, считано от 11.02.2022 г.

Колегията удостои съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд посмъртно с отличие „личен почетен знак – първа степен златен“, за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Тя загина на 29.01.2022 г. при пътно-транспортно произшествие.

Емилия Петкова има повече от 28 години юридически стаж, от които 27 години в съдебната система. Била е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив и в Окръжна прокуратура – Пловдив. През 2011 г. постъпва в Апелативен специализиран наказателен съд, като с работата си допринася за изграждането на новосъздадения орган и за утвърждаване на неговия авторитет.

Подкрепа за предложението изрази Драгомир Кояджиков – член на ВСС, като отбеляза нейния професионализъм и авторитет.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд