Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС откри процедура за подбор на кандидат за европейски делегиран прокурор

16 февруари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет откри, на основание чл. 5, ал. 1 от Правилата за подбор на кандидати за европейски делегиран прокурор, процедура за подбор на кандидат за европейски делегиран прокурор. Чрез жребий е избрана Комисия по допустимост на кандидатите, участващи в процедурата, в състав: Гергана Мутафова – председател, Калина Чапкънова и Светлана Бошнакова.

Заявления за участие в процедурата ще се приемат в 30-дневен срок от публикуването на обявлението на интернет сайта на ВСС, като кандидатите следва да ги подадат в деловодството на ВСС, лично или чрез изрично упълномощено лице, по пощата с обратна разписка или по електронен път на електронен адрес vss@vss.justice.bg, подписано с квалифициран електронен подпис на заявителя. Зявлението е в свободен текст, съдържащо имената, заеманата длъжност. Към заявлението се прилагат автобиография на английски и на български език, според европейския образец; актуална кадрова справка; служебна бележка за стаж, по чл. 4, т. 4 от Правилата; копие от документи, удостоверяващи владеенето на английски език; мотивационно писмо на български и на английски език; други документи по преценка на правилата.

Съгласно Раздел III на Правила за подбор на кандидатите за европейски делегиран прокурор, процедурата ще се проведе на три етапа: допускане по документи на кандидатите, изслушване на допуснатите кандидати и обявяване на кандидата. Датата, мястото и началния час на изслушване на допуснатите кандидати ще бъдат обявени допълнително с решение на Прокурорската колегия.

Решенията на колегията, във връзка с откриването на процедурата за подбор на кандидат за европейски делегиран прокурор, както и обявлението за нейното провеждане ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд