Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС обяви свободните длъжности „следовател“ в следствените отдели към окръжните прокуратури и обяви 8 от тях на конкурс за първоначално назначаване

16 февруари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви, на основание чл. 189, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 178, ал. 3 и чл. 190 от ЗСВ, 35 свободни длъжности „следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, както следва:

9 длъжности в Следствения отдел в Специализираната прокуратура; 6 длъжности в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура; 5 длъжности в следствения отдел на Окръжна прокуратура – Бургас; 2 длъжности в следствения отдел на Окръжните прокуратура – Кърджали, по 1 в следствените отдели в окръжните прокуратури в Благоевград, София, Хасково, Смолян, Велико Търново, Плевен, Габрово, Добрич, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол и Военно-окръжна прокуратура – София.

Прокурорската колегия определи, на основание чл. 190 от ЗСВ 8 длъжности „следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, които да се заемат чрез конкурс за първоначално назначаване, като на основание чл. 189, ал. 1 от ЗСВ обяви конкурс за тях, както следва:

         - 3 свободни длъжности в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура;

         - 2 свободни длъжности в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Бургас и

         - по 1 свободна длъжност в следствените отдели на Окръжна прокуратура – Ямбол, Окръжна прокуратура – София и Военно-окръжна прокуратура – София.

Останалите свободни длъжности „следовател“, които не са обявени на конкурс ще обезпечат назначаването на младшите следователи, с изтичащ срок по чл. 240, ал. 1 от ЗСВ, през следващите 3 години.

Конкурсът ще се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по реда на чл. 184 от Закона за съдебната власт. Датата, часът и мястото на провеждане на писмения изпит допълнително ще бъде обнародвано в „Държавен вестник", както и ще бъде публикувано в един централен всекидневник и на интернет сайта на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд