Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС разкри допълнителни длъжности за заместник-административни ръководители във Военно-окръжна прокуратура - София и Районна прокуратура – Враца и назначи на тях прокурори

16 февруари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи, на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-военно-окръжен прокурор“ на Военно-окръжна прокуратура – София чрез трансформиране на 1 свободна длъжност „прокурор“ от щата на органа, считано от датата на вземане на решението. На нея, считано от датата на встъпване в длъжност, е назначен Кирил Пейчинов – прокурор в Специализираната прокуратура.

На посоченото основание е определена четвърта щатна длъжност за заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Враца, чрез трансформиране на 1 свободна длъжност „прокурор“ по щата на органа, считано от датата на вземане на решението, като е назначен Марин Николов – прокурор в същата прокуратура, считано от датата на встъпване в длъжност.

Прокурорската колегия освободи, на основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 8, изр. 1 от ЗСВ, Росен Колев от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник районен прокурор“ на Районна прокуратура – Враца и назначи за заместник районен прокурор, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ,  Сашка Горнишка – прокурор в същия орган, считано от датата на встъпване в длъжност. Прокурор Колев е преназначен на заеманата по-рано длъжност „прокурор“ в същия орган, считано от датата на встъпване на Сашка Горнишка като заместник-районен прокурор.

Прокурорската колегия на ВСС остави без уважение молбата от Таня Александрова – прокурор в Районна прокуратура – Хасково за преназначаването ѝ по реда на чл. 194 от ЗСВ на длъжност „прокурор“ в Софийска районна прокуратура.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд