Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС атестира 15 съдии и прие статут на несменяемост за двама магистрати

22 февруари 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не взе решение за преместване на Силвия Николова – съдия в Районен съд – Благоевград, на длъжност „съдия“ в Софийския районен съд, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт. Предложението на КАК е направено е в рамките на обявения с решение по протокол № 40/03.12.2019 г. конкурс за преместване на длъжност „съдия“ в районните съдилища.

Решението на СК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд при условията и по реда на чл. 193, ал. 8 от ЗСВ.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт, Колегията проведе атестиране за придобиване статут на несменяемост на Калина Христова – съдия в Районен съд – Враца, Донка Паралеева – съдия в Районен съд – Пирдоп, като прие комплексна оценка „много добра“. На основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ магистратите придобиват статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

 Колегията проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Николай Младенов – съдия в Софийския градски съд, на Боряна Шомова-Ставру, Борис Динев, Николай Василев, Красимира Проданова – съдии в Софийския районен съд, на Васил Ставрев – съдия в Районен съд – Габрово, на Цветелина Цонева-Кондова – съдия в Районен съд – Горна Оряховица, като прие комплексна оценка „много добра“.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ е  проведено извънредно атестиране на Катя Гердова – съдия в Районен съд – Бяла Слатина, на Вера Чочкова, Величка Цанова-Гечева и Емилия Колева – съдии в Софийския градски съд, и на Петър Славчев и Петя Топалова – съдии в Софийския районен съд, като е приета комплексна оценка „много добра“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд