Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
„Специализираното правосъдие в България 2022 г. – обществен дебат за реформа“ е темата на форум организиран от Гражданския съвет към ВСС

23 февруари 2022 година

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет организира форум по темата  „Специализираното правосъдие в България 2022 г. – обществен дебат за реформа“ на 25.02.2022 г., петък от 9.30 часа, с възможност както за онлайн, така и за присъствено участие в сградата на ВСС.

Заседанието е свикано във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, в частта специализирани наказателни съдилища и прокуратури. Седем от организациите - членове на Съвета, са публикували свои официални становища в хода на проведеното 14-дневно обществено обсъждане на Портала за обществени консултации на Министерски съвет Strategy.bg.  Към момента в състава на ГС към ВСС участват 21 граждански и професионални неправителствени организации. От свето създаване през 2012 г. Съветът е най-дълго работещата, без прекъсване, обществена структура в област "Правосъдие" в България. 

На заседанието ще участват представители на Съвета за партньорство към ВСС, поканени са членовете на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси, магистратите от специализираните съдилища и прокуратури. Всяко заседание на ГС към ВСС е открито за представителите на медиите.  

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд