Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет извърши кадрови промени в няколко прокуратури

23 февруари 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи Маргарита Георгиева - административен ръководител на Окръжна прокуратура - Шумен, за и. ф. административен ръководител на органа, считано от 03.03.2022 г. до встъпване в длъжност на нов административен ръководител. Мандатът на прокурор Георгиева изтича на 02.03.2022 г., а с решение на Прокурорската колегия при ВСС по протокол №44/18.12.2021 г., обн. в ДВ бр.109 от 21.12.2021 г., е открита процедура за избор на административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Шумен.

За и. ф административен ръководител - окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Разград е определен Тихомир Тодоров – досегашен административен ръководител, считано от 10.03.2022 г. до встъпване в длъжност на нов административен ръководител. Неговият мандат изтича на 09.03.2022 г., а с решение на Прокурорската колегия на ВСС по протокол №44/18.12.2021 г., обн. в ДВ бр.109 от 21.12.2021 г., е открита процедура за избор на административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Разград.

По предложение на административния ръководител и на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ, за заместник на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Колегията назначи Дарин Христов - прокурор в Софийска градска прокуратура, считано от датата на встъпване в длъжност. Прокурор Христов, има общ юридически стаж над 18 години, както и 9-годишен опит като разследващ орган - старши разследващ полицай. Притежава и 1 година административен опит, в следствие на заемане длъжността заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас.

Колегията освободи полковник Нивелин Начев от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-военно-апелативен прокурор“ на Военно-апелативна прокуратура и го преназначи на длъжност „прокурор“ в същата, считано от датата на вземане на решението. Решението е взето по предложение на административния ръководител на органа.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд