Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
До 14.03.2022 г. във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор на двама членове на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС

Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Пленумът на Върховния касационен съд избира за нейни членове четирима действащи съдии, разпределени така: двама съдии със специализация по гражданско право, един съдия със специализация по наказателно право и един съдия със специализация по търговско право.

Комисията по атестирането и конкурсите е с непопълнен състав, поради което предстои провеждането на процедура за избор от Пленума на Върховния касационен съд на двама действащи съдии за нейни членове – един със специализация по търговско право и един със специализация по наказателно право.

Затова до ръководителите на съдилищата са изпратени писма относно възможността за подаване във Върховния касационен съд на заявления от съдиите за участие в процедурата за избор на членове на Комисията по атестирането и конкурсите в срок до 14.03.2022 г. включително.

Документите се подават лично, по пощата, по електронен път (на ел. поща: tsvetolyuba_vaseva@vks.bg) или по факс (02/9883985). Към заявленията се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от Закона за съдебната власт. Кандидатите следва да отговарят и на критериите, посочени в чл. 3, ал. 2 от Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд