Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС преназначи магистрати в АССГ и в Районен съд – Пазарджик

1 март 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи дата – 22.03.2022 г., за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедурата за избор на административен ръководител – председател на Районен съд – Айтос. За участие е допусната Мария Дучева - и. ф. административният ръководител, след първия ѝ мандат като председател на този съд.

На основание чл. 175, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 129, ал. 3, т. 2 от Конституцията на Република България, Колегията освободи Росица Цветкова от заеманата длъжност „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Търговище, считано от 15.03.2022 г. На основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ са намалени щатните длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Административен съд – София-град от 3 на 2, като е трансформирана една свободна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ в 1 длъжност „съдия“. На основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, освободената от заеманата длъжност „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Търговище, Росица Цветкова, е преназначена на длъжност „съдия“ в Административен съд – София-град, считано от същата дата.

Решението е, във връзка с изтичане на 24.04.2022 г. на първия мандат на Росица Цветкова като административен ръководител на Административен съд – Търговище, и заявеното от нея желание да бъде освободена от длъжността предсрочно и преназначена на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, на равна по степен длъжност „съдия“ в Административен съд – София-град.

Колегията освободи на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Елисавета Радина от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Районен съд – Пазарджик. На основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, тя е преназначена на заеманата преди назначаването ѝ на ръководния пост длъжност „съдия“ в Районен съд – Пазарджик, считано от датата на вземане на решението. То е инициирано с подадено от съдия Радина на 23.02.2022 г. заявление.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд