Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС определи заместници на административните ръководители на ОП – Пловдив и РП – Пазарджик и оптимизира щатната численост на ОП - София

2 март 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 3 от ЗСВ назначи Анна Викова - прокурор в Окръжна прокуратура - Пловдив, на длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Пловдив, считано от датата на встъпване в длъжност. Прокурор Викова има над 23 години юридически стаж, а своя професионален път е започнала като следовател в ОСС - Пловдив през 1999 г. През 2006 г. е преназначена на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура — Пловдив, която длъжност заема до 2015 г., когато след проведен конкурс е повишена на длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура - Пловдив.

За заместник административен ръководител на Районна прокуратура – Пазарджик е назначена Петя Ташкова – прокурор в същата, считано от датата на встъпване в длъжност. Прокурор Ташкова има над 15 години юридически стаж, като през 2006 г., е встъпила в длъжност „младши прокурор” в Окръжна прокуратура - Пазарджик, а през 2009 г. е прокурор в Районна прокуратура - Пазарджик , която длъжност заема и до момента.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор" на Окръжна прокуратура – София, чрез трансформиране на една свободна длъжност „прокурор“ от щата на същата, считано от датата на вземане на решението. Към настоящия момент в органа има 17 щатни бройки за прокурор, от тях административен ръководител и двама заместника на административния ръководител и 14 щатни длъжности „прокурор“. От изброените са свободни две щатни длъжности „прокурор“ и един прокурор е командирован за постоянен преподавател в НИП. Предложението за трансформиране е направено с оглед големия обем на работа, високата натовареност на административния ръководител, необходимостта от осигуряване на безпроблемно окрупняване на районните прокуратури, организация и ръководство на дейността на органа, както и на Окръжния следствен отдел към СОП.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд