Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
СЪОБЩЕНИЕ ДО КАНДИДАТИТЕ В КОНКУРСА ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО НАЗНАЧАВАНЕ В СЛЕДСТВЕНИТЕ ОТДЕЛИ В ОКРЪЖНИТЕ ПРОКУРАТУРИ

07 март 2022 година

Решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 6/16.02.2022 г. за обявяване на конкурса за първоначално назначаване и заемане на 8 (осем) длъжности „следовател” в следствените отдели в окръжните прокуратури е обнародвано в „Държавен вестник“ брой 18 от 04.03.2022 г., като 14-дневния срок за прием на документи е до 18.03.2022 г., включително.

Предвид епидемичната обстановка в страната, кандидатите могат да подават заявления за участие САМО по пощата чрез лицензиран пощенски оператор в деловодството на Висшия съдебен съвет, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, с известие за доставяне (обратна разписка) или по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес – vss@vss.justice.bg.

Заявления, подадени след горепосочения срок, не се разглеждат. При подаване на заявление по пощата определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Чрез известието за доставяне (обратната разписка) кандидатите ще получат информация, че документите им са входирани в деловодството на Висшия съдебен съвет. Участниците ще бъдат уведомени за входящия си номер при публикуване на списъците за допустимостта, по реда на чл. 182, ал. 2 от ЗСВ. Необходимо е в заявлението за участие кандидатите да посочат актуален телефон за контакт, с оглед необходимостта от обратна връзка с тях, в случай на нередовни или непълни документи в хода на проверката.

Обръщаме внимание на участниците в конкурсите за младши магистрати 2022 г., които желаят да участват и в конкурса за първоначално назначаване, че същите НЕ МОГАТ да се ползват от представените документи в процедурата за младши магистрати и следва да представят пълен комплект с документи и по текущия конкурс, по реда им описан в заявлението.

Актуална информация, както и образци на документи, ще намерите на интернет страницата на Висшия съдебен съвет, раздел „Важно/ Конкурсни процедури/ Конкурс за първоначално назначаване“, 2022 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд