Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС откри процедури за попълване на съставите на НСММСНДРБ и НСМГТДРБ

8 март 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на членове на НСММСНД и на НСМГТД за попълване на техните състави. Желаещите да участват в подбора по двете процедури, могат да изпращат документи в деловодството на ВСС на адрес гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, и до дирекция „Международна деййност и протокол“ на e-mail: md@vss.justice.bg в 14-дневен срок сред публикуване на обявленията в раздел „Съобщения“ на интернет сайта на ВСС. Съобщения ще бъдат изпратени и по служебните страници на съдилищата.

Същевременно Колегията измени Правилата за дейността на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България (НСММСНДРБ) и Националната съдебна мрежа по граждански и търговски дела в Република България (НСМГТДРБ).

С направените изменения в Правилата, се предвижда право на втори мандат за членовете на мрежата, след изтичане на първия петгодишен. В срок от един месец преди изтичане на първия мандат, членовете следва да заявят желанието си за продължаване на участието им с писмено молба, адресирана до Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС. Националното лице за контакт също може да бъде преизбрано по предложение на членовете на мрежата и/или Комисията по атестирането и конкурсите към СК, след и извършване на оценка на работата му през първия мандат.

Правилата уреждат също избора на нови членове чрез провеждане на конкурсна процедура, при изтичане на мандата на настоящите.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд