Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет премести класираните кандидати за заемане на 7 длъжности „прокурор“ в районните прокуратури

9 март 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет след проведено гласуване и на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, премести кандидатите по поредността на класирането, до попълване на свободните места, а именно Надя Митева – прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Бургас, Любомира Минкова – прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Бургас, Велислава Патаринска – прокурор в Районна прокуратура – Русе, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Плевен, Христина Апостолова – прокурор в Районна прокуратура – Бургас, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Пазарджик и Стефан Илиев – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Русе, считано от датата на встъпване в длъжност.

Отказ от участие в процедурата е отправила Пенка Стойкова – прокурор в Районна прокуратура – Сливен, а поради попълване на местата не са преместени Анна Аврамова-Градева – прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Бургас и Диана Мицканова – Лазарова – прокурор в Специализираната прокуратура, на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Плевен.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд.

Решението за обявяване на конкурса е обнародвано в брой 19 от 05.03.2021 г. на Държавен вестник, като в 14-дневния срок за прием на документи заявления за участие подават 11 кандидати. Видно от заявените от тях желания е установено, че по отношение на обявените длъжности за Районна прокуратура - Кърджали и Районна прокуратура - Силистра не са изразени желания за назначаване, поради което конкурсната процедура е проведена за 7 длъжности „прокурор“, вместо обявените 9. Въз основа на извършената по реда на чл. 191, ал. 3 от ЗСВ проверка на подадените документи са допуснати 10 кандидати. С оглед на постъпили откази от двама от тях, окончателният брой на участниците в конкурса остава 8.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд