Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решения по подадени отводи от членове на конкурсните комисии в двата конкурса – за младши прокурори и за младши следователи

9 март 2022 година

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение по заявления за отвод от членове на конкурсните комисии по обявения с решение на Колегията по протокол N 03/26.01.2022 г., конкурс за младши прокурори в районните прокуратури, като по отношение на първа конкурсна комисия определи Таня Коцева - прокурор в Окръжна прокуратура - София, за редовен член, на мястото на Любомир Русев - прокурор в Софийска градска прокуратура, а за резервен член е определена Виолета Радева – прокурор в Окръжна прокуратура – Варна. Чрез жребий е определена Николина Сачкова – прокурор в Окръжна прокуратура - Благоевградза редовен член, на мястото на Ивелин Чафаланов - заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Силистра. На мястото на доц. д-р Юлиана Матеева - Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ за резервен член хабилитиран учен по наказателноправни науки чрез жребий е избран проф.д.ю.н. Георги Митов – Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Промените във втората конкурсна комисия за младши прокурори се отнасят до мястото на Албена Георгиева - прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив, за което е определен Чавдар Железчев - прокурор Софийска градска прокуратура, за редовен член, а неговото място за резервен член чрез жребий е определено за Христина Христова – прокурор в Специализирана прокуратура.

По отношение на подадени заявления за отвод от членове на втора конкурсна комисия по обявения, с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 03/26.01.2022 г., конкурс за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури, колегията определи Нели Гюрова - следовател в Национална следствена служба, за редовен член, на мястото на Вера Пейчева - следовател в Национална следствена служба. На нейно място чрез жребий е определен Лъчезар Лазаров – следовател в Национална следствена служба. Чрез жребий за резервен член хабилитиран учен по наказателноправни науки е определен доц. д-р Ралица Петкова – Софийски университет „Св. Климент Охридски“, на мястото на доц. д-р Галина Димитрова Ковачева - Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд