Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС подкрепи предложение за настаняване в учебна база в гр. Бяла на евакуирани украински граждани и български граждани, живеещи в Украйна

10 март 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет изрази положително становище по предложение на главния прокурор на Република България Иван Гешев, да бъде предоставена възложената му за стопанисване УПЦ-ПД „Изгрев“ -  гр. Бяла, за временно ползване от евакуиращи се представители на съдебната власт в Република Украйна и членовете на техните семейства и/или живеещите в Украйна български граждани и българи с украинско гражданство, включително при необходимост от евакуация.

Разходите ще бъдат за сметка на бюджета на съдебната власт, до произнасяне на Министерския съвет на Република България на основание чл. 110 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г.

Пленумът на ВСС възложи на административните ръководители на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Прокуратурата на Република България, в срок до 14.03.2022 г. да предоставят информация за стойността за издръжка на едно лице на ден при пълна заетост на учебните и почивните бази, които са им възложени за стопанисване. Дадено е съгласие временно настанените евакуирани лица по т. 1 от решението да ползват  посочените бази при определените цени в Правилника за ползване, финансиране и отчитане на дейността на учебните и почивните бази на органите на съдебната власт (приети с протоколно решение № 16/31.03.2016 г. на ВСС, изм. и доп. с протоколно решение № 11/21.05.2020 г. на Пленума на ВСС.

ПВСС изпраща решението, на основание чл. 110 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., на Министерския съвет за изразяване на становище.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд