Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС прие избирателните списъци на действащите прокурори и следователи

16 март 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет състави Списък на действащите прокурори и Списък на действащите следователи по реда на чл. 29д, ал. 1 от Закона за съдебната власт, според който в 14-дневен срок от насрочване на прекия избор на членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите, съответната колегия на ВСС съставя списъци на действащите съдии, прокурори и следователи, които служат за избирателни списъци. Те се публикуват на интернет сайта на ВСС.

В Списъка на действащите прокурори са включени 1521 магистрати, а Списъкът на действащите следователи – 438 имена.

На основание чл. 5, ал. 5 от Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите, Колегията възложи на администрацията на ВСС да извърши служебна проверка на действащите прокурори и следователи, като актуализира избирателните списъци.

В тридневен срок от публикуване на списъците всеки прокурор и следовател, на основание чл. 29д, ал. 2 от ЗСВ може да поиска от Прокурорската колегия на ВСС да бъде включен в съответния списък. Колегията се произнася в тридневен срок от постъпване на искането с решение, което не подлежи на обжалване.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд