Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС състави избирателен списък на действащите съдии

17 март 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет състави Списък на действащите съдии по реда на чл. 29д, ал. 1 от Закона за съдебната власт, според който в 14-дневен срок от насрочване на прекия избор на членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите, съответната колегия на ВСС съставя списъци на действащите магистрати, които служат за избирателни списъци.

Списъкът, в който са включени 2210 съдии, се публикува на интернет сайта на ВСС.

На основание чл. 5, ал. 5 от Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите, Колегията възложи на администрацията на ВСС да извърши служебна проверка на действащите съдии, като актуализира избирателния списък.

В тридневен срок от публикуване на списъка всеки съдия, на основание чл. 29д, ал. 2 от ЗСВ може да поиска от Съдийската колегия на ВСС да бъде включен в него. Колегията се произнася в тридневен срок от постъпване на искането с решение, което не подлежи на обжалване.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд