Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС отказа да образува дисциплинарни производства срещу двама съдии по предложения на ИВСС

22 март 2022 година

Съдиийската колегия на Висшия съдебен съвет отказа да образува дисциплинарни производства по направените от Инспектората към ВСС предложения за налагане на дисциплинарно наказание на Марина Цветкова и на Симеон Стойчев – съдии в Районен съд – Самоков. Колегията изпрати Акта за резултати от 25.01.2022 г. от извършена проверка в Районен съд – Самоков, възложена със заповед от 15.11.2021 г. на главния инспектор на ИВСС, на председателя на съда, на председателя на Софийския окръжен съд, на председателя на Апелативен съд – София, на председателя на Върховния касационен съд и на министъра на правосъдието, по компетентност.

Колегията указа на основание чл. 316, ал. 2 от ЗСВ на административния ръководител на Районен съд – Плевен, че в едноседмичен срок от получаване на съобщението, следва да отстрани подробно изброени недостатъци в направеното предложение за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Светла Замфирова – съдия в Районен съд - Плевен. Председателят на съда ще бъде уведомен, че при неизпълнение в срок на дадените указания, предложението ще бъде оставено без разглеждане.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд