Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Първа кандидатура за изборен член на ВСС от съдиите предложиха магистрати от Районен съд – Велико Търново

23 март 2022 година

Предложение до Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС, с което се предлага кандидатурата на Младен Димитров – административен ръководител – председател на Районен съд – Велико Търново, е получено във Висшия съдебен съвет. То е публикувано в раздел „Общи събрания за избор на членове на Висшия съдебен съвет 2022 г.“ на интернет сайта на ВСС.

Номинацията е направена от 12 съдии в Районен съд – Велико Търново, които посочват, че в дейността на ВСС трябва да участват „магистрати с богат съдебен и административен опит, от всички инстанционни нива на съдилищата“. Те се аргументират, че Младен Димитров притежава необходимите лични, морални и нравствени качества, както и дълъг административен и професионален опит.

Кариерата му в органите на съдебната власт започва през 2001 г. като съдия в Районен съд – Свищов, след което през 2004 г. е преназначен в Районен съд – Велико Търново.  От 01.07.2010 г. е заместник-председател на Районен съд – Велико Търново, а на 12.12.2019 г. става негов административен ръководител – председател.

С решение на Съдийската колегия по протокол № 26/21.07.2020 г. е отличен със „Служебна благодарност и грамота“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд