Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС одобри работни групи по две дейности на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“

24 март 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет одобри състава на работна група от магистрати в изпълнение на Дейност 1 „Мерки за осигуряване на по-добро функциониране на българската съдебна система във връзка с процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите“ по проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“, финансиран по Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г., и даде съгласие да се сключат граждански договори с титулярните членове на работната група, а при необходимост и с резервните ѝ членове.

ПВСС одобри и състава на работна група от магистрати в изпълнение на Дейност 3 „Подобряване на професионализма в съдебната система“ по Проекта и даде съгласие да се сключат граждански договори с тях.

В двете работни групи участват съдии от апелативни, окръжни и районни съдилища, както и прокурори от районни прокуратури.

Работната група по Дейност 1 участва в изготвянето на първоначален вариант на Анализ на процедурите за назначаване, подбор и кариерно развитие на магистратите с проект на предложения за усъвършенстване на законодателството и/или организационни изменения, както и в кръгла маса за тяхното представяне.

Ангажиментите на работната група по Дейност 3 включват участие в изготвянето на първоначален вариант на Анализ на механизмите на възстановително правосъдие и дейността на съдебните преводачи с проект на предложенията за подобряване на прилагането на възстановителното правосъдие и за усъвършенстване на законодателството по отношение на съдебните преводачи, участие в кръгла маса за тяхното представяне и при изготвяне на финален вариант на Анализа, чийто резултати ще послужат и за очертаване на параметрите за създаване на Единен регистър на съдебните преводачи.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд