Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС сформира работна група за изготвяне на проект за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на съдилищата

24 март 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи Даниела Марчева и Драгомир Кояджиков – членове на ВСС, за участие в работна група за изготвяне на проект за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на съдилищата.

Пленумът сформира работната група за изготвяне на проект с участие на съдии от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, от апелативните, от окръжни и районни съдилища. В нея се включват също съдебни служители - съдебни администратори, завеждащи служби, системни администратори и други експерти от съдилищата и Адмиинистрацията на ВСС.

Необходимите промени в Правилника за администрацията на съдилищата са свързани с работата по електронни дела и функционирането на Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС).

С решение на Комисията по правни въпроси към Пленума на ВСС предложенията за допълнение и промяна в Правилника за администрацията на съдилищата са изпратени до административните ръководители на всички съдилища, с оглед изразяване на становища, а покана за участие в работната група е изпратени до председателите на върховните съдилища и апелативните съдилища.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд