Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС назначи и. ф. "председател" на Окръжен съд – Русе и заместник-председатели на Административен съд – Велико Търново и на Окръжен съд - Ловеч

29 март 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи, поради настъпили нови обстоятелства на основание чл. 175, ал. 4, изречение второ от Закона за съдебната власт, и в изпълнение на решение на СК на ВСС по протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, Аглика Гавраилова – съдия в Окръжен съд – Русе, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Окръжен съд – Русе, считано от 06.04.2022 г. до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Решението е съобразено с предстоящото освобождаване на изпълняващия функциите „административен ръководител“, поради пенсиониране.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Колегията освободи Диана Костова от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Административен съд – Велико Търново, във връзка с подадена от нея молба. По предложение на административния ръководител на Административен съд – Велико Търново, на длъжността е назначен на  основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ Константин Калчев – съдия в същия съд.

Съдия Костова е преназначена на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, във връзка с § 205, ал. 2 от ЗСВ, на длъжност „съдия“ в Административен съд – Велико Търново, считано от датата на встъпване на съдия Калчев в длъжност „заместник-председател“ на съда.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, Милена Вълчева – съдия в Окръжен съд – Ловеч, е назначена на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Ловеч, считано от датата на встъпване. Назначението е предложено от административния ръководител на Окръжен съд – Ловеч.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд