Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслуша прокурор от Софийска районна прокуратура, поради възражение срещу изготвена комплексна оценка от периодично атестиране

30 март 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслуша Илияна Кирилова - прокурор в Софийска районна прокуратура, поради възражение срещу изготвената й комплексна оценка от периодично атестиране. Тя възразява срещу определената от Комисията по атестирането и конкурсите оценка „4“ в част IV, т. 3 „Умения за оптимална организация на работата.

Прокурор Кирилова се мотивира, че в атестационния период е работила при средна натовареност 4,24, което надхвърля с повече от процент средната натовареност на СРП /3,04/ и средната за страната /3,04/. Отбелязва, че високата й натовареност е довела до посочените общо 21 бр. произнасяния извън срок, както и че естеството на работа във Втори отдел на СРП изисква отделяне на повече време при анализа и решаването им. В своето изказване, тя заяви, че желае оценката ѝ да бъде такава, каквато е приела ПАК при АП – София.

Колегията уважи така направеното възражение, като се съобрази с доводите на прокурор Кирилова и проведе периодично атестиране с комплексна оценка „Много добра" с цифрово изражение 4, 61.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд