Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет извърши кадрови промени в няколко прокуратури

6 април 2022 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт, освободи Лилия Терзийска – прокурор във Върховна касационна прокуратура, считано от 14 април 2022 г., поради навършване на пенсионна възраст.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, Колегията освободи Дарин Христов от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител - заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Бургас и го преназначи на длъжност „прокурор“ в същата, считано от датата на вземане на решението.

Прокурорската колегия определи трета щатна длъжност за заместник на административния ръководител на Районна прокуратура - Перник чрез трансформиране на една длъжност „прокурор" от щата на органа, а за длъжността е назначена Гергана Малиновска - прокурор в Районна прокуратура - Перник, считано от датата на встъпване в длъжност. Необходимостта от оптимизиране щатната численост на органа се мотивира с окрупняването и присъединяването към Районна прокуратура - Перник на три териториални отделения, в следствие на което многократно е увеличен обемът на дейностите, свързани с администрирането.

По направено предложение от административния ръководител, за заместник на административния ръководител на Районна прокуратура – Благоевград е назначен Костадин Чилев - прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, считано от датата на встъпване в длъжност.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд