Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ ПОЗДРАВЯВА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И НА ЮРИДИЧЕСКАТА ОБЩНОСТ С ДЕНЯ НА КОНСТИТУЦИЯТА И С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ ЮРИСТИ И СЪДЕБНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ!

Уважаеми съдии, прокурори, следователи и съдебни служители,

Уважаеми представители на юридическата общност,

Приемете сърдечни поздрави и пожелания по случай 16 април – Деня на българската Конституция! 

На този ден отбелязваме приемането на основополагащия държавен акт на Третата българска държава, поставил темелите на съвременното обществено устройство. Датата е определена и за професионален празник на българските юристи и съдебните служители.

Днес, юридическата общност е не само гарант на парламентаризма и правовия ред, но и отговаря пред българското общество за утвърждаване на конституционализма и независимостта на съдебната власт.

В духа на изконните български ценности, по съвест и вътрешно убеждение, чрез силата на правото сме призвани да отстояваме устоите и развитието на демократичната и правовата държава!

Пожелавам Ви здраве, професионални успехи и непоколебимост в защита върховенството на закона и независимостта на съдебната власт!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

БОЯН МАГДАЛИНЧЕВ

ПРЕДСТАВЛЯВАЩ ВИСШИЯ СЪДЕН СЪВЕТ

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд