Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС утвърди поименното разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт на органи на съдебната за 2022 г.

14 април 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет утвърди поименното разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт на органи на съдебната за 2022 г., в рамките на утвърдения бюджет в размер на 23 779 426 лв. В тази сума се включват всички текущи ремонти, основни ремонти и придобиване на сгради и земи от органите на съдебната власт.

Средствата за основен ремонт на ДМА са 20 363 986 лв., за придобиване на ДМА – 415 440 лв. и за текущи ремонти – 3 000 000 лв. Средствата са систематизирани в поименно разпределение на разходите за основни ремонти на дълготрайни материални активи, което включва преходни обекти и нови такива, съобразени с изготвената бюджетна прогноза и постъпили искания от административните ръководители на съдилищата и прокуратурите в страната.

За 2022 г. са включени 22 нови обекти, в които предстои извършване на основни ремонти, преустройство или ремонт на част от сградите, изграждане на нови инсталации, изготвяне на инвестиционни проекти, упражняване на авторски и строителен надзор, изготвяне на оценки за енергийна ефективност и други.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд