Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие План-график за провеждане на общите събрания за избори на членове на ВСС, утвърди образци на изборните протоколи и бюлетини, и възложи провеждане на обществена поръчка за осигуряване на система за безжично гласуване

14 април 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие План-график за провеждане на общите събрания на съдиите, на прокурорите и на следователите за избори на членове на ВСС, в който са посочени основанията, правните и фактически действия, необходими по организацията и техническата подготовка на събранията, крайни срокове, в които следва да бъдат изпълнени и отговорните за тях дирекции от администрацията на ВСС, външни изпълнители и административни ръководители на органи на съдебната власт.

Утвърдени са и образци на протоколи на избирателните секции и на избирателните комисии за избор на членове на ВСС, както и техническите образци на бюлетина за гласуване за кандидати от квотата на съдиите, на прокурорите и на следователите. Действията по осъществяване на цялостната организационно-техническа подготовка по провеждане на общите събрания на съдиите, на прокурорите и на следователите са възложени на Главния секретар на ВСС. 

Във връзка с избора на председатели на общите събрания, както и избирателни комисии и избирателни секции от участниците в предстоящите общи събрания ще бъде организирана и проведена обществена поръчка за предоставяне за временно възмездно ползване на система за безжично гласуване с прогнозна стойност 65 000 лв. без ДДС.

Общото събрание на следователите ще се проведе на 4 и 11 юни 2022 г., Общото събрание на съдиите на 18 и 25 юни 2022 г. и Общото събрание на прокурорите на 2 и 9 юли 2022 г.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд