Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Заседанието на Гражданския съвет към ВСС на 29.04.2022 г. от 09.30 ч. ще се излъчва онлайн в реално време чрез интернет сайта на ВСС

26 април 2022 година

 Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет ще проведе свое редовно заседание на 29 април 2022 година (петък) за обсъждане на актуални проблеми, свързани с искането, разрешаването и прилагането на специални разузнавателни средства (СРС), произтичащи от закриването на специализираното наказателно правосъдие в България 2022 г. В дискусията ще се включат представители на Специализирания наказателен съд, Специализираната прокуратура и Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства ((НБКСРС)). Покани за участие са отправени до Главния прокурор на Република България, Комисията по конституционни и правни въпроси към 47-то Народно събрание и представители на медиите.

С Акт № 117/05.07.2019 г. на Гражданския съвет към ВСС е установено дългосрочно партньорство с НБКСРС, с цел осигуряване на механизъм за гражданско участие във формирането и изпълнението на политиките и мониторинг на правоприлагането в областта на използването и контрола на специални разузнавателни средства в Република България.

Заседанието на Гражданския съвет ще започне в 09.30 ч. и ще се излъчва онлайн в реално време чрез интернет сайта на ВСС.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд