Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС взе решение за актуализиране трудовите възнаграждения на магистрати и съдебни служители с прекратени трудови правоотношения в периода 01.01.2022 г. – 31.03.2022 г.

28 април 2022 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет взе решение на магистрати и съдебни служители, чието трудово правоотношение е прекратено в периода 01.01.2022 г. – 31.03.2022 г. независимо от основанието за това, да бъде актуализирано основното трудово възнаграждение, дължимо за същия период. Увеличението в резултат на актуализирането на основното трудово възнаграждение ще се начислява и изплаща от органа на съдебната власт, с който е било сключено прекратеното правоотношение. Обезщетенията, дължими, във връзка с прекратяване на трудовото правоотношение се преизчисляват само в случаите, когато изчисляването им е било на база на основното трудово възнаграждение за м. януари, м. февруари или м. март 2022 г. и се изплащат от органа на съдебната власт, с който е било сключено прекратеното правоотношение, при спазване разпоредбите на чл. 228, ал. 1 КТ, във връзка с чл. 229 ЗСВ.

Решението на ПВСС е във връзка с постъпили запитвания от административни ръководители на органи на съдебната власт.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд