Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС определи изпълняващи функциите „административен ръководител“ на две административни съдилища

11 май 2022 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 175, ал. 4, изречение второ от Закона за съдебната власт, в изпълнение на решение на СК по протокол № 31/23.10.2018 г., т. 15, определи Огнян Евгениев – административен ръководител – председател на Административен съд – Монтана, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Монтана, считано от 13.05.2022 г. до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

На същите основания е определен Георги Чемширов – административен ръководител – председател на Административен съд – Велико Търново, за изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Административен съд – Велико Търново, считано от 23.05.2022 г. до встъпване в длъжност на нов административен ръководител.

Решенията са свързани с предстоящото изтичане на управленските мандати на двамата магистрати.

Колегията назначи на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, Таня Петкова – съдия в Районен съд – Пазарджик, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Районен съд – Пазарджик, считано от датата на встъпване в длъжност. Кандидатурата ѝ е предложена от Веселка Златева – административен ръководител – председател на съда, и единодушно е подкрепена от общото събрание на съдиите. Съдия Петкова има дългогодишен юридически стаж – над 23 години като следовател, прокурор и съдия. Тя притежава високи професионални качества и умения за работа в екип, стриктно спазва етичните правила и норми, ползва се с авторитет и доверие сред съдиите и съдебните служители.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд